Konak yenidoğan döneminde bebeklerde sıklıkla ortaya çıkan bir deri bulgusudur ve tanım olarak seboreik dermatittir. Nedeni tam olarak bilinmemektedir, anneden geçen hormonların neden olduğu da ileri sürülmekle beraber kanıtlanmış bir bilgi değildir. Kötü cilt hijyeni, allerji ve dış travmalar konak oluşumundan sorumlu değildir. Çoğunlukla yaşamın ilk haftalarında başlar, 2-3 ay içerisinde kaybolur, nadiren bir yıla kadar uzayabilir.

Konak çoğunlukla kafa cildinde saçlı deride görülen bir deri bulgusudur. Nadiren yayılım gösterebilir ve burun, kaş, kulak ve yanaklarda görülebilir. Yayılım göstermesi hastalığının ağır geçeceğini göstermez. Konağın görüntüsü dışında cilde veya bebeğe zararlı bir etkisi yoktur. Çoğunlukla kaşıntı ve huzursuzluk yapmaz, bebeğin günlük yaşamını etkilemez, saç kaybına neden olmaz.

Konağın geliştiği saçlı deri bölgesinde cilt normal yapısını kaybetmiştir, kızarıktır ve üzerindeki deri aşırı yağlı ve pullanmıştır. Pullanmanın kalınlığı arttıkça altındaki cildin kızarıklığı daha belirgindir ve cilt dış travmalara, enfeksiyon gelişimine uygun hale gelir ama üstteki pullu yapı koruyuculuk sağlar. Pullar kalınlaştıkça sarı rengi daha görülür hale gelir.