Yenidoğanın dış dünya adaptasyonunda aşması gereken güçlüklerden birisi de vücut ısısı regülasyonudur. Fazla sıcak bir ortamda, kalın giysilerle vücut ısısı yükselebilirken, soğuk bir ortamda yeterli giysi giydirilmediğinde vücut ısısı düşer. Yenidoğan üşüdüğünde titreyerek ısısını yükseltme becerisinden ve aşırı ısındığında terleyerek kendini soğutma donanımından yoksundur. Bu nedenle yenidoğanın vücut ısısının ideal derecede tutulması için çevre ısısı ve giysi kalınlığı önemlidir.

Bebeğin başı yüzey olarak vücuduna oranla büyük bir alan kapladığından, serin odada başın da şapka ile örtülmesi veya sıcak ortamda başın açıkta bırakılması gereklidir. Yenidoğanın burun, kulak, el, ayak gibi uç bölgelerinde ısısını koruması gövde ısısını korumasından daha zordur. Bu nedenle yenidoğan bebeğe eldiven, çorap giydirilmesi de uygundur. Ancak bebeğin eli, ayağı serin diye kat kat giydirilmesi veya ortamın makul olmayan derecelere ısıtılması yanlıştır.

Giysilerin ısı korumasını sağlamasının yanında, yenidoğana zarar vermeyecek doğal malzemelerden yapılmış olması, kusma, kanama gibi lekelenmelerin farkedilmesini zorlaştıracak şekilde yoğun desenli olmaması, kolaylıkla giydirilip, çıkarılabilir olması uygundur.