Çoğu ebeveyn bir gün çocuğunun kendisine eşcinsel olduğunu söylediğinde nasıl tepki vereceğini düşünür. Peki ya bir gün çocuğunuz size iki farklı cinsiyete karşı ilgi duyduğunu söylerse ne yaparsınız?

Günümüzde medya aracılığıyla kendi cinsel kimlikleri hakkında cesur açıklamalar yapan birçok ünlü genç insan ile karşılaşıyoruz. Çoğu genç ise herhangi bir cinsel kimlik ile etiketlenmek istemediğini belirtiyor.

2011 ve 2013 yılları arasında yapılan araştırmalar sonucunda ABD’de 18 ila 44 yaş arası insanların cinsiyet üzerine yaptıkları tartışmalarda cinsiyetin bir mutlaklığının olmadığı düşüncesinin giderek yaygınlaştığı ortaya çıktı. Amerika’da 18-24 yaş aralığındaki genç erkekler artık karşı cinsin onlara daha çekici geldiğini söylemekten çekinmiyor.

Peki, gençler bu konuda ne diyor?

Johnny Depp’in 16 yaşındaki çocuğu Lily Rose Depp, sabit bir cinsiyeti olmadığını söylüyor.

Homoseksüel, heteroseksüel veya herhangi bir etiket içerisinde tanımlanmak istemeyen 10.000 kişinin yer aldığı Self Evident Truths projesine cinsiyetlerin akışkanlığını vurgulamak için katıldı.

rs_560x415-141002124544-1024.rowan4_.cm_.10214

14 yaşındaki Rowan Blanchard, 2016 senesinin ilk günlerinde cinsel kimliği ile ilgili açıklamalar yaparak dikkatleri üzerine çekti.

“Hayatım boyunca sadece erkeklerden hoşlanmadım. Kişisel olarak kendimi heteroseksüel, eşcinsel veya bağlı kalmam gereken herhangi bir şey ile etiketlemek istemiyorum; sadece yaşıyorum.

Evet, gelecekte de herhangi bir cinsiyete karşı bir şeyler hissedebilirim.”

IMG_0517-613x408

24 yaşındaki Shailene Woodley, The Hollywood Reporter’a aynı filmde rol aldığı bir erkek arkadaşıyla aralarındaki ilişki sorulduğunda şöyle cevap vermişti:

“Bütün insanlara aşığım. Onların cinsiyetine değil, kişiliklerine aşık oluyorum.”

Miley Cyrus cinsel kimliğinden bahsederken hiçbir sorun yaşamıyor. Elle dergisine yaptığı açıklamada, panseksüel olduğunu ifade eden Cyrus, “22 yaşındayım. İnsanlarla birlikte oluyorum, iki haftada bir tarzımı değiştiriyorum. Beni birlikte olduğum kişiyle bırakın.

18 yaş üzerindeki her insan beni sevebilir, ben de onları sevebilirim. Bunu erkek veya kadın olmak ile ilişkilendirmiyorum.” diyor.

Ruby Rose, 12 yaşındayken eşcinsel olduğunu açıklamasına rağmen, herhangi bir cinsiyet kalıbına uymayan bir çocuk olarak büyüdü.

“Sabit bir cinsiyetim yok, her gün kalktığımda cinsiyetsiz olduğumu daha çok hissediyorum.” diyor.

Kesha1

Kesha, Seventeen dergisine yaptığı açıklamada, bir insanın cinsiyetine değil, ruhuna aşık olduğunu söylüyor.

“Sadece erkekleri sevmiyorum. İnsanları seviyorum. Bu, cinsiyetle ilgili bir mesele değil. Birlikte olduğunuz kişinin ruhuyla ilgili bir şey.”

22 yaşındaki Keke Palmer’ın “Sana ait değilim” adlı şarkısında bir erkekle gezip tozduktan sonra bir kadının kapısını çalan bir kadın görülüyor.  Palmer, bu videoyu şöyle açıklıyor:

“Video, günümüzün genç kadınını temsil ediyor. Bu kadın artık geleneksel değil.

Kendi kurallarımı kendim koyuyorum, bir etikete bağlı kalmak zorunda değilim. Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilim. Kendimi tanımlamak zorunda değilim, çünkü sürekli değişiyorum. Yarın değişeceksem neden kendimi bir şey ile sınırlı tutayım. Sadece kendi duygularımı ve kalbimi takip ediyorum.”

landscape-1439398759-screen-shot-2015-08-12-at-114905-am

Amanda Stenberg:

Susturulmak gerçekten de zor bir şey, olmadığınız, ait olmak istemediğiniz bir kimliğe bürünmek gerçekten çok yaralayıcı. “

25 yaşındaki Kristen Stewart, Nylon dersine yaptığı açıklamalarla şöyle diyor:

“Kendinizi gerçekten tanımlamak istiyorsanız ve sizi tanımlayan şeyleri ifade edebiliyorsanız, bunu yapın. Ben bir aktrisim ve bir insanım. Hayatın boktan belirsizliğinde yaşıyorum ve bunu seviyorum.”