Merak eden çocuk ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin yaz dönemine özel ortaklaşa düzenlediği çocuklar için sanat- oyun- bilim etkinlikleri “SOBE” 30 Haziran’da başlıyor.

Çocukların oyun oynayarak hem sanat hem de bilim etkinlikleri içerisinde yer almasını sağlayan “SOBE” katılımcılarını bekliyor.

***

OYUN SANDIĞI

Eğitim yılı çocuklar için çok yorucu geçti. Öğrenmeleri gereken çok fazla bilgiyle karşılaştılar. Oyun Sandığı etkinliğiyle çocuklar güne eğlenerek başlıyorlar. Sandıktan seçtikleri oyunları keyifle oynayarak yılın yorgunluğunu geride bırakıyorlar. Sandığımızın içinde nenelerin ve dedelerin oynadığı mahalle oyunları var.

YOGA ATÖLYESİ

Yoga, sinir ve salgı bezlerini harekete geçiriyor. Omurgayı, şekillenmeye başladığı bu dönemde biçimlendirmeye ve sağlamlaştırmaya yarıyor. Vücuda denge ve kuvvet kazandırıyor. Esneklik kazanarak hem fiziksel aktivitelere kolaylıkla adapte olmayı sağlıyor hem de sakatlanmaları engelliyor. Konsantrasyon ve odaklanma özelliklerini geliştiriyor. Öz disiplinin öğrenilmesini sağlıyor ve çocuklar bunu yoga aşamalarında öğrendikten sonra yaşamının her yerinde kullanmaya başlıyor.

ORIENTEERING ATÖLYESİ

Temelleri 100 yıl öncesine dayanan Orienteering dersinin koşu, bisiklet, kayak, kano ve engelli gibi türleri vardır. Çocuklara zihinsel, duygusal ve bedensel açıdan birçok fayda sağlar. Bu ders, çocukların karar verme, uygulama, başarıyı görme, hedef belirleme, yön duygusu, doğa bilgisi, kendine güven ve strateji yapabilme becerilerini geliştiriyor ve küçük yaşlardan itibaren birey olma yolunda pek çok önemli özelliğin kazanılmasına yardımcı oluyor.

EL SANATLARI ATÖLYESİ

El Sanatları Atölyesi’nin çocukların el becerilerinin, dikkat, konsantrasyon ve ince motor becerilerinin gelişmesinde katkısı çok yüksek. Onlara farklı malzemelerle tanışıp kullanma, basit nakış tekniklerini ve araçlarını öğrenme, hayal gücünü kullanarak desen oluşturma olanağı sunuyor. Çocuklar kendi yaş grupları içinde yardımlaşmanın ve kendi elleriyle bir ürün oluşturmanın keyfini çıkarıyor.

EĞLENCELİ BİLİM

4-12 yaş arasındaki çocuklar, yaş seviyelerine ve Türk eğitim programına uyarlanmış programlarımızla; elektriğin olağanüstü serüvenini, hayvanların dünyasını, mutfaklarının aslında bir laboratuvar olduğunu, beş duyumuzla neler yapılabildiğini, küçük doğa olaylarının nasıl yaratılabildiğini, küresel ısınmaya ve çevre kirliliğine duyarlılık geliştirilmesi gerektiğini eğlenerek, her birinin aktif katıldığı deneylerle yaşayarak öğreniyorlar.

AĞAÇLAR CANLANIYOR AHŞAP ATÖLYESİ

Doğal malzeme olması nedeniyle ahşap, çocuklar için en heyecan verici materyallerden biridir. Çünkü doğallığı yanında içinde canlılık taşır. Ahşap Atölyesi’nde çocuklar yarı yapılandırılmış malzemeyi alarak, çocuklar için özel tasarlanmış çok güvenli makinelerle tornalama, kesme, delme, rende, zımpara ve diğer marangozluk tekniklerini kullanarak çalışıyor, yapılandırıl- mamış doğal ahşap malzemeyle ise farklı tasarımlar yapıyor.

MİNİK BAHÇIVANLAR

Bu çalışmayla çocuklar bahçıvanlık mesleğini daha yakından tanıyorlar. Bir tohumun nasıl ekileceği, nasıl büyütüleceği gibi bahçıvanlık mesleğine dair bilgiler öğreniyorlar. Tohum ektikleri saksıları evlerine götürüp, kendi bitkilerini yetiştirmeyi deneyimliyorlar.

MIND LAB

Mind Lab, düşünce oyunlarını kullanarak çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel becerilerini ve buna bağlı olarak da yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim metodudur. Dünya genelinde, 35’i aşkın ülkede, 20 yıldan bu yana uygulanmakta olan Mind Lab, her yaş grubunun özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Mind Lab yönteminde eğitim aracı olarak, eğitimciler tarafından geliştirilmiş 300’ü aşkın “Düşünce Oyunu” kullanılıyor.

DAVULUMDAN MASALLAR

Davulumdan Masallar; masal anlatıcısının anlattığı masala müziklerle eşlik etmeyi ve etkileşimli bir biçimde çocukları oyunlara ve müziklere katmayı içeren performans odaklı bir çalışmadır. Bu çalışmayla çocuklar oyun kurmayı öğreniyor, etkileşimli bir çalışmada bulunmayı deneyimliyor; dil, müzik, ritim ve devinim yetisini geliştiriyor ve hayal gücünün sınırlarını keşfediyor.

5 KAT DUYU – PERA MÜZESİ’NDE YARATICI DRAMA

Yaratıcı Drama ile Pera Müzesi gezisi; yaratıcı drama yöntemlerini kullanarak çocukların rol yapma, doğaçlama ve oyunla, müzeyi yaşayan bir mekan olarak deneyimlemelerini sağlıyor. Müze bilinçlerini ve estetik becerilerini geliştirecek özel bir çalışma gerçekleştiriliyor.

YARATICI OKUMA ATÖLYESİ

Bu atölye çalışmasında çocuklar bir öykü dinliyorlar. Öyküdeki karakterler, nesneler ve temalarla ilgili oyunlar oynuyor, canlandırmalar yapıyor; devinim ve resim çalışmalarıyla öyküyü genişleterek kendi yorumlarını sunuyorlar.

BANA BİR MASAL ANLAT – MASAL ANLATISI

Masal Anlatıcısı; kelimeleri, bedeni, sesi ve sessizliği kullanarak masalın imajlarını “boşluğa” çiziyor. Çocuk, “boşluktaki” bu imajları kendi hayal dünyasının sınırlarında yeniden oluşturuyor. Bu sayede masal dinleyen çocuğun hayal dünyası, beynindeki duyu ve duygu merkezleri aktifleşiyor. Çocuk, zamanı unutuyor, nefes dahi almadan masalın dünyasında yaşamaya başlıyor. Bu etkinlik kapsamında; Masal Anlatıcısı Nazlı Çevik, çocuklara dünya masalları anlatıyor. Daha sonra, anlatılan masaldan yola çıkarak, çocuklarla oyunlar oynayıp, çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Başvuru için tıklayınız.

Program için tıklayınız.

Detaylı bilgi için: 444 5 632