Berlin Teknik Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin üçüncü projesi olan “Taka-Tuka Land” anaokulu, çocukların hayalgücünden ilham alarak Susanne Hofmann rehberliğinde geçici bir yapının yeniden yaratılmasıyla oluşturuldu.

Konsept tasarımı 2005 yılında başlayan ve 2007 yılında tamamlanan, interaktif ve iletişimsel iç mekanları ve çok fonksiyonlu cephesiyle dikkat çeken anaokulu, Astrid Lindgren’in unutulmaz karakteri Pippi Uzunçorap’ın Taka-Tuka’da yaşadığı maceralardan ve çocukların bu maceraları yorumlayışından esinlenerek tasarlandı.

Çocukların günlük oyun rutinlerini de göz önünde bulunduran mimarlık öğrencileri, anaokulunun geçici eski yapısını limonataların aktığı sonsuz bir ağaca dönüştürdü. Geniş pencerelerdeki kristallerin öğle güneşiyle birlikte ışıl ışıl bir iç mekan yarattığı ve sarının baskın bir renk olarak kullanıldığı anaokulu yedi bölümden oluşuyor. Çocuklar her bölümde farklı bir aktivitede bulunabiliyor.

Çocukların büyüklerden daha “büyük” olduğu bu dikkat çekici “limonata-ada”, eğimli yüzeyleriyle herkesi oyuna çağırıyor ve sapsarı bir limonata nehrinde “boğulmaya” davet ediyor.

stringio (8)

stringio (3)

stringio (7)

stringio (2)

stringio (9)

stringio (10)