• Yazarlar
  • Uzmanlar
  • Sağlık
  • Güncel

Select Page

Uzunçorap
Advertisement

Susam Sokağı’nda bir Afgan kızı: Zari

Uzunçorap | 13 Nis 2016 | Haberler, Slider, UZUNÇORAP’IN İÇİNDEN | 0 |

Susam Sokağı’nda bir Afgan kızı: Zari

Dünyanın en sevilen programlarından Susam Sokağı’nın Afgan versiyonunda bir ilk yaşanıyor! Programın beşinci sezonunda ekibe katılan altı yaşındaki Afgan kızı Zari’nin ülkedeki kız çocuklarına örnek olması amaçlanıyor.

Programın yöneticilerinden Clemence Quint, AP ajansına verdiği röportajda, “Karakterin cinsiyetinin kız olmasına karar verdik, çünkü küçük bir kızın da diğerlerinin yaptıklarını yapabileceğini göstermenin gerçekten önemli olduğunu düşündük” dedi.

Afgan kuklacı Mansure Şirzad’ın hayat vereceği Türkçede ‘ışıltılı’ anlamına gelen Zari, Afganistan’da kız çocuklarının güçlendirilmesi açısından önemli bir karakter olacak.

Zari’nin, kadınların sosyal hayattan dışlandığı ve beş yaşının altındaki 5 milyon çocuktan üçte birinin okula gitmediği Afganistan’da bakış açısını değiştirerek genç kızlara eğitim almaları ve kariyer sahibi olmaları için ilham vereceği düşünülüyor.

Zari için iki program yapım şirketi, Afganistan Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalıştı. Altı yaşındaki bir kız çocuğunu temsil eden Zari, yakın dönemde yayınlanacak bölümde çocukların Dünya Barış Günü’nü kutlayacak.

Paylaş:

Oyla

ÖncekiYarıyıl tatili
SonrakiKitap sevmeyenler kulübü

İlginizi Çekebilir

Tecavüz kültürüne karşı ebeveynlik

Tecavüz kültürüne karşı ebeveynlik

10 Haziran 2016

Halide Edip’ten Perihan Mağden’e: Bir kız çocuğu nasıl kadın olur?

Halide Edip’ten Perihan Mağden’e: Bir kız çocuğu nasıl kadın olur?

30 Haziran 2012

Şehirli Sarmaşık 1: Lalenin devri iki ay

Şehirli Sarmaşık 1: Lalenin devri iki ay

7 Mart 2013

Yimek yaptık yimek :)

Yimek yaptık yimek :)

23 Nisan 2012

Uzunçorap.com

Advertisement

UzunÇorap © 2017

W3Schools