Down Sendromlu bu sekiz kişi sadece aynı koşullara sahip olanlar ve onların aileleri için değil; aynı zamanda bütün dünya için de son iki yıldır tarih yazıyorlar.

1. Megan McCormick Amerika Birleşik Devletleri’nde bir teknik üniversiteden onur derecesi ile mezun olan Down sendromu ilk kişidir. Geçtiğimiz mayıs, Megan Kentucky’deki Bluegrass Community Teknik Üniversitesi’nde bölüm birincisi oldu ve mezuniyet derecesini aldı. Meghan’ın hayali ise küçük çocukları eğitmek ve onlara rol modeli olmak. Annesi bu başarının tek sırrının sınırlamalara bakmadan kızının yeteneklerine saygı duyarak bu yetenekleri ortaya çıkarmaya çalışması olduğunu söylüyor.

2. Valentina Guerrero, 2012 yılının dünya çapında bilinen en genç ve en popüler modellerinden biri oldu. Onun sevimli gülümsemesi sadece iki gün içerisinde bütün dünyaya yayıldı ve Valentina, her modelin hayallerin süsleyen People dergisine kapak olabilmeyi başardı.

3. Ayelén Barreiro Arjantinli ünlü Marcelo Tinelli’nin ev sahipliğinde Güney Amerika’nın en popüler dans gösterilerinden birine dansçı olarak seçildi.

4. María José’ye ise Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa başkanlık kuşağı taktı. Tarihte ilk kez, Down sendromu olan biri daha kapsayıcı ve eşit bir dünyayı destekleyen bir ulusun istekliliğini temsil eden bu onuru taşımak için seçildi.

5. Carter Murai bir pazarlama kampanyasında konuşan ilk Down sendromlu genç model olarak birçok efsaneyi yıktı. Yedi yaşındayken Carter bebek bakıcılarının yapması gerekenler hakkında fikirler beyan etmeye başlamıştı bile: “Baloncuk nasıl yapılır bilmesi gerek.”

6. 2013 yılında Angela Bachillier, Down sendromlu ilk kadın belediye meclis üyesi olarak seçildi. Şu aralar İspanya Valladolid’a Ayuntamiento belediyesinde çalışıyor ve siyasi kariyerine devam etmesi bekleniyor.

7. Eli Reimer 2012 yılında Everest Dağı’nın tepesine ulaşan Down sendromlu ilk kişi oldu. Babasının yanında tam bir yıl süren bu hazırlık süreci, fiziksel gücün ve zihinsel odaklanmanın kararlılık ve disiplin ile harmanlandığı sürece başarı elde etmenin hiç de zor bir şey olmadığını gösterdi.

8. Groesser Owen, Down sendromlu genç basketbolcu, kendine özgü hareketi ile başardığı iki üç puanlık atışıyla kahraman ilan edildi. Yeteneği her sporcunun hayallerini süsleyen ESPN Spor Merkezi’nin de dikkatini çekti.

Bu cesur genç erkekler, kadınlar ve çocuklar azmin ve inancın gücünü kanıtlayarak herkese yol gösteriyor.

Down sendromlu iki çocuk annesi olarak benim çıkardığım ders ise şudur: Bir ebeveyn ya da çocuk olarak, yeteneklerimize ve inancımıza odaklandığımızda, hastalık büyülü bir şeye dönüşebilir.

babble.com