RIKEN Brain Science Institute (RIKEN Beyin Bilimleri Enstitüsü) tarafından yapılan bir araştırma bebeklerin neden kucak istediklerini ortaya çıkardı.
Current Biology dergisinde yayınlanan makaleye göre, kucağa alınan bebeğin kalp atışları, sinir ve dolaşım sistemi düzene giriyor.
Kumi Kuroda, Gianluca Esposito ve Sachine Yoshida tarafından yapılan araştırmanın hedefi anne-bebek arasındaki ilişkileri gözlemekti. Kurola bu gözlemlerle ulaştıkları sonuçları şöyle özetledi:
“Bebeğini kucağına alan anne yalnızca onu rahatlatmakla kalmıyor, farkında olmadan kendi bedeninde de bir takım değişiklikler olmasını sağlıyor.”
Araştırmaya göre kucağa alınan bebeğin kalp atışları yavaşlamaya başlıyor. Ama bu her kucağa alınışta gözlenen bir özellik de değil. Bebeğin güvenebileceği şekilde tutulması ve yavaşça hareket ettirilmesi de gerekiyor.
Bebek kucağa alındığında daha az hareket etmeye de başlıyor. Bunun nedeni ise anne kucağını aramayı bırakması.
Kurola araştırmanın yalnızca anne-bebek ilişkilerini konu edindiğini, ancak kapsamı genişletilerek ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracak bir çok sonuca ulaşılabileceğini söylüyor.
Kaynak: Sciencedaily