• Yazarlar
  • Uzmanlar
  • Sağlık
  • Güncel

Select Page

Uzunçorap
Advertisement

Susam Sokağı’nda bir Afgan kızı: Zari

Uzunçorap | 13 Nis 2016 | Haberler, Slider, UZUNÇORAP’IN İÇİNDEN | 0 |

Susam Sokağı’nda bir Afgan kızı: Zari

Dünyanın en sevilen programlarından Susam Sokağı’nın Afgan versiyonunda bir ilk yaşanıyor! Programın beşinci sezonunda ekibe katılan altı yaşındaki Afgan kızı Zari’nin ülkedeki kız çocuklarına örnek olması amaçlanıyor.

Programın yöneticilerinden Clemence Quint, AP ajansına verdiği röportajda, “Karakterin cinsiyetinin kız olmasına karar verdik, çünkü küçük bir kızın da diğerlerinin yaptıklarını yapabileceğini göstermenin gerçekten önemli olduğunu düşündük” dedi.

Afgan kuklacı Mansure Şirzad’ın hayat vereceği Türkçede ‘ışıltılı’ anlamına gelen Zari, Afganistan’da kız çocuklarının güçlendirilmesi açısından önemli bir karakter olacak.

Zari’nin, kadınların sosyal hayattan dışlandığı ve beş yaşının altındaki 5 milyon çocuktan üçte birinin okula gitmediği Afganistan’da bakış açısını değiştirerek genç kızlara eğitim almaları ve kariyer sahibi olmaları için ilham vereceği düşünülüyor.

Zari için iki program yapım şirketi, Afganistan Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalıştı. Altı yaşındaki bir kız çocuğunu temsil eden Zari, yakın dönemde yayınlanacak bölümde çocukların Dünya Barış Günü’nü kutlayacak.

Paylaş:

Oyla

ÖncekiYarıyıl tatili
SonrakiKitap sevmeyenler kulübü

İlginizi Çekebilir

Hümanist Büro araştırdı: Medya şubatta çocuğa nasıl baktı?

Hümanist Büro araştırdı: Medya şubatta çocuğa nasıl baktı?

19 Mart 2012

Francis Crisafio’dan bir otoportre oyunu: Çocuklar kendilerini nasıl görür?

Francis Crisafio’dan bir otoportre oyunu: Çocuklar kendilerini nasıl görür?

9 Aralık 2015

Sağlıkta ombudsman dönemi

Sağlıkta ombudsman dönemi

23 Ağustos 2012

Bakanlık, mescidi kampüslerde zorunlu kıldı

Bakanlık, mescidi kampüslerde zorunlu kıldı

30 Ağustos 2013

Uzunçorap.com

Advertisement

UzunÇorap © 2017

W3Schools