1,5 yaşından önce yumurta beyazı yediremeyeceğimiz, İlyas’ın henüz şeker ve çikolatayla tanışmamış ve mümkünse daha tanışmayacak olması sebebiyle internette aranıp bulunmuş pekmezli kek ve yumurtasız kek tariflerinin karıştırılmasıyla uydurulmuş bir tariftir.

Fena olmadı ama bu işi bilenlerin daha iyisini yapacakları kesin. Zira en son 3 sene evvel filan kek yapmış idim:)

1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezi
1 su bardağı keçiboynuzu unu
1,5 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı portakal/mandalina suyu
⅓ su bardağı erimiş tereyağı
kabartma tozu
kakao

Önce kuru sonra sıvı malzemeler karıştırılıyor. Çok karıştırmamak da lazım, kek sıkı oluyor ve kabarmıyor. Belki daha fazla kabartma tozu ve/veya karbonat eklemeli yada meyva suyunu arttırmalı. (deneyimle sabittir. o kadar ince oldu ki 2. kat için 2. keki yaptım:)

Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30-40 dk. pişiyor. Piştikten sonra bir miktar soğuması için bekletilip portakal suyu ile ıslatılıyor.

En son, her zaman yapmış olduğunuz bebek muhallebisini (gene pekmezli elbette) içine biraz kakao katarak ve normalde yaptığınızdan daha fazla miktarda yapıyorsunuz. Muhallebi soğuduktan sonra keklerin arasına ve en üste döküyor, güzelce yayıyorsunuz ve zamanı gelinceye kadar bir köşeye bırakıyorsunuz.

Bu tarife kuru meyva, ceviz, fındık ve benzerleri de katılabilir elbette ama ben daha fazla risk alamadım.

Sonuca gelirsek daha bilinçli ellerde gerçekten bir pasta olacağı muhakkak. Ancak İlyas için bu bir pasta idi ve biz de hımm fena da olmamış yahu diye yedik, demek ki görev tamamlanmıştır.

Bebeğinizin ilk yaşı kutlu olsun.