Daldırma Mum Yılbaşı Atölyeleri

Pera Eğitim, Yılbaşı Atölyeleri kapsamında 26 Aralık 2015 tarihinde 4-6 ve 7-14 yaş gruplarına yönelik, çocukların el becerileri ve hayal güçlerini geliştirecek “Daldırma Mum” adlı atölye çalışması düzenliyor.

Çocuklar daldırma tekniğiyle renkli yılbaşı mumlarını tasarlıyor. Mum fitilleri, içlerindeki farklı renklerde parafin bulunan kazanlara daldırılıyor, havayla temas eden mum katmanı soğuyarak sertleşiyor. Ardından mumlar işlenerek dekoratif objelere dönüşüyor.

Bedenin Dili

Pera Eğitim, 6 Aralık 2015 – 16 Ocak 2016 tarihleri arasında, “Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” adlı sergi kapsamında “Bedenin Dili” eğitim programını düzenliyor.

4-6 ve 7-14 yaş grupları için düzenlenen programda katılımcılar, sergide yer alan desenler ve resimler üzerinden figür ve bedeni inceliyor. Sanatın en eski ve önemli simgelerinden biri olan bedeni, günlük hayattaki hareketlerle karşılaştırma yaparak inceleyen çocuklar, anlamayı, duygularını özgür şekilde ifade edebilmeyi; biçim, form, hareket ve dengeden yola çıkarak, üç boyutlu çalışmalar ve farklı malzemelerin desteğiyle, eserlerde yer alan öyküleri ve simgeleri eğlenerek öğreniyorlar.

***

Müziğe Kulak Ver

Pera Eğitim, 6 Aralık 2015 – 16 Ocak 2016 tarihleri arasında, 1960’lardan günümüze pop müzik ve video sanatı ilişkisini ele alan, çeşitli sanat akımlarını ve farklı müzik türlerini içeren Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ile Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında “Müziğe Kulak Ver” adlı bir eğitim programı düzenliyor. 4-6 ve 7-14 yaş gruplarına yönelik programda katılımcılar, sergi turunda alışılmışın dışında dinamik bir sergiyle ve sergi düzeniyle karşılaşıyor; video sanatı, akımlar ve farklı müzik türleri hakkında bilgiler ediniyor, sergiyi teknoloji yönüyle de inceliyor. Müziğin insan vücudu üzerindeki etkisi sayesinde katılımcılar yaratıcılıklarının tetiklenmesini şaşırtıcı şekilde deneyimliyorlar.

***

Hisset Müziği

Pera Eğitim, 5 Aralık 2015 – 17 Ocak 2016 tarihleri arasında, 1960’lardan günümüze pop müzik ve video sanatı ilişkisini ele alan, çeşitli sanat akımlarını ve farklı müzik türlerini içeren Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ile Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında “Hisset Müziği ” adlı bir eğitim programı düzenliyor.

15 yaş ve üzeri herkese yönelik programda katılımcılar, sergi turunda alışılmışın dışında dinamik bir sergiyle ve sergi düzeniyle karşılaşıyor; video sanatı, akımlar ve farklı müzik türleri hakkında bilgiler ediniyor, sergiyi teknoloji yönüyle de inceliyor. Müziğin insan vücudu üzerindeki etkisi sayesinde katılımcılar yaratıcılıklarının tetiklenmesini şaşırtıcı şekilde deneyimliyorlar.

Detaylı bilgi: egitim@peramuzesi.org.tr