Duyarlı ve mizahi diliyle herkesi etkileyen Zoran Drvenkar, Paula’nın hikâyesinde küçüklere olduğu kadar büyüklere de, olağanın sınırlarını zorlayan bir masal anlatıyor.
Okuyucuyu şiirsel, büyülü bir dünyayla buluştururken; şişmanlık-zayıflık, özgürlük-bağlılık gibi zıtlıklar ve toplumun bunlara yüklediği anlamlar üzerine düşünmeye davet ediyor. Yenilikçi ve duygu dolu söylemiyle, hayatı bir çocuğun gözünden yansıtan kitap, her yaştan insanı bu serüvene ortak ediyor. Yazarın daha önce yayımlanan Soğuktan Korkmayan Tek Kuş adlı kitabı da küçük okuları tarafından çok seviliyor.
Tombul, yuvarlak hatlı bir çocuktur Paula. Hiç kimse onun kilosunu eleştirmese de o, kendini kötü hisseder, saklanacak yer arar. Ne babası ne amcaları eskisi gibi onu havalara fırlatabilmektedir. Bir gün Avustralya’dan gelen bir tanıdıkları, Paula’ya var olmanın hafifliğini, bir yusufçuk gibi uçabilmenin sırrını gösterir. Bu hafiflik, diyetle ya da telkinle ilgili değildir…
1967’de Hırvatistan’da doğan Zoran Drvenkar, üç yaşındayken anne babasıyla birlikte Berlin’e taşındı. İlk şiirini 13 yaşındayken yazdı, yirmilerinin başında edebiyat bursu kazandı. 1999’da Niemand so stark wie wir (Kimse Bizim Kadar Güçlü Değil) kitabıyla Oldenburg Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü, 2002’de Soğuktan Korkmayan Tek Kuş ile de Kuzey Ren-Vestfalya Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü aldıktan sonra, 2002’de takma ad (Victor Caspak & Yves Lanois) kullanarak Die Kurzhosengang’ı (Kısa Pantolonlular Çetesi) yazdı ve Alman Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü kazandı. Drvenkar, hem çocuklar, hem gençler, hem de yetişkinler için yazıyor; bazı kitapları filme uyarlandı. Onlardan Biri (ON8, 2012) ve Sorry adlı gerilim romanı da Türkçe’ye çevrilen yazar (2010), Berlin yakınlarında yaşıyor.