Yok, tamam anladım artık bu yıl kış bitmeyecek… Ne kış bitecek, ne kar, ne yağmur, ne de grip, öksürük, nezle…

Bu yıl geçirdiğim gribi 20 yıldır geçirmemiştim. 42 saat 38 derecenin altına düşmeyen bir ateşle boğuşup, ateşim 39,5 olduğunda da soluğu acilde aldım. Günlerce öksürdüm, burnum tıkandı ve sadece ama sadece çorba yemek istedim.
Bir tane çabuk, kolay ve besleyici veeee sıcacık çorba tarifi vererek yazamadığım süre için özür dileyeyim.

Çorbamızın adı, Zekiye Hanım Çorbası.. Zekiye Hanım, yeğenim Ece’ye bakan pek becerikli bir hanımdı. Çok da güzel yemek yapardı. Zekiye Hanım çorbası, terbiyeli arpa şehriye çorbasından başka bir şey değil. Ama çook kolay ve çoook lezzetli..

Malzemelerimiz;

Arpa şehriye
1 yumurta
Sızma zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber

Yapılışına gelince; bir orta boy tencereye 1 tahta kaşık dolusu veya yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağını koyup ateşe oturtun. İçine bütün çorba için kullanacağınız 1/3 paket arpa şehriyenin yarısını koyun (iki kişilik bir ölçü bu..).

Çevire çevire kavurun. Başından ayrılmayın hemen yanar, sürprizlidir..:) Rengi dönmeye başladığında içine su ekleyin, mesela 2 su bardağı kadar su yeterli. Üzülmeyin çok sulu olursa kaynatırsınız, az sulu olursa da su ilave edersiniz. Dert değil yani..:)

Tencerenizin kapağını kapatın, başından çok ayrılmadan, yani gözünüzün ucuyla kontrol ederek kaynamasını bekleyin.

Kaynayınca içine kalan arpa şehriyeyi ekleyin, tuzunuzu ve azıcık da karabiberinizi koyun. Ağzını tam kapatmadan kapağı yerleştirin ve ara ara karıştırarak arpa şehriyenin pişmesini bekleyin. Yaklaşık 8-9 dakika yetecektir. Ateşiniz de orta hararette olsun.

Şehriyenin pişmesine yakın, yumurtanızın sarısıyla beyazını ayırın. Beyaz hiç kalmasın. Yoksa, pişer ve çorbanın içinde beyaz beyaz yüzer ve benim gibi bir çocuğunuz varsa çorbayı içmemek için bu beyazları bahane edebilir.

Yumurtanın sarısını güzelce çırpın, içine azar azar limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra bu karışımın içine çorbanın suyundan bir kaşık ekleyin, böylece yumurtanızın kesilmesini engellemiş, biraz ılıtmış olursunuz. Daha sonra azıcık yumurtalı, limonlu karışımı çorbaya koyun. İkisini birbirine tanıştırdıktan sonra bütün yumurtayı içine ekleyin. Karıştırın. 2 dakika daha pişmesini bekleyin… Yaşasıınnn çorbamız hazır…

Üzerine acıbiber mi serpersiniz, ince ince maydonoz mu doğrarsınız, yoksa benim gibi sade mi seversiniz onu bilemem ama az malzeme ile muhteşem bir çorba oluyor…

Afiyet Olsun…