Süt dişleri genelde bebek altı-sekiz aylıkken sürmeye başlar. Süt dişlerinin 1-2 ay önce veya sonra sürmesi endişelenecek bir durum değildir. Sadece diş hekiminize danışmanız yeterli olacaktır. Süt dişlerinin sürmeye başlamasıyla beraber bir gazlı bezle öğünler sonrası dişlerin temizlenmesi uygun olacaktır.
Bazen bebekler dişli doğabilirler. Bu dişin emzirmeye engel olması durumunda doktorunuz uygun bulursa doğumdan itibaren ilk üç gün içinde hiç bir anestezi uygulanmadan dişi ağrısız bir şekilde ağızdan uzaklaştırılabilir.
Genelde ilk olarak alt ön dişler ağızda görünür. Süt dişlerinin sürmesi sırasında bebeklerde tükürük salgılanmasında artış, sert besinleri yerken rahatsızlık ve hafif bir keyifsizlik olabilir. Bunlar doğal belirtilerdir ve dişler ağızda göründükten sonra ortadan kaybolacaklardır. Ağrıyı biraz azaltmak için çocuklara dişlerini kaşıyabilecekleri soğutulmuş oyuncaklar, soğuk içecek ve yiyecekler verilebilir.
Bir yaşından itibaren ebeveynler çocuk fırçalarıyla diş macunu kullanmadan çocuklarının dişlerini fırçalamaya başlayabilirler. Bu fırçalama eğlendirici bir oyun şeklinde yapılabilir.
Süt dişleri 20 adet olarak ortalama 2,5-3 yaşlarında tamamlanmış olur.