Bir yaşını tamamlamış bir bebeğin Hepatit B ve rotavirüs aşılanması tamamlanmış, üçer doz difteri-tetanoz- boğmaca- çocuk felci- HiB ve pnömokok aşıları ve bir doz verem aşısı uygulanmıştır. Değişik nedenlerle bu aşılamalar tamamlanamadı ise en erken zamanda tamanlanmaya çalışılır. Pnömokok aşısı 1 yaşından sonra uygulanacaksa tek doz yeterlidir. Rotavirüs aşısı bebeğin 8. ayına kadar tamamlanmış olmalıdır.

Bir yaşını tamamlayan bebeğe kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısı yapılması yaygın uygulamadır. Riskli dönemler yaşandığında kızamık aşısının 1 yaş altındaki bebeğe 9 aylıktan itibaren bir doz daha yapılması önerilir. Ancak bu uygulama yeterli koruyuculuk sağlamadığından 1 yaş sonrasındaki kızamık aşılaması aynı şekilde devam etmelidir.

Suçiçeği aşısı da 1 yaşını tamamlamış bebeklere uygulanır. Eskiden tek doz uygulanmakta iken yeterli koruyuculuk geliştirmemesi nedeniyle ikinci doz uygulaması yapılmaktadır. İki doz arasındaki süre 13 yaş altında üç aydan kısa, 13 yaş üzerinde 4 haftadan kısa olmamalıdır.

Difteri-tetanoz-boğmaca-çocuk felci- HiB aşısı yaklaşık 18 aylıkta 4. kez uygulanır. Özel durumlar dışında, bu dozdan sonra HiB aşısının tekrarlanmasına gerek yoktur.

Hepatit A aşılaması riskli popülasyonlarda 12 aylıktan itibaren önerilir. Arasında en az 6 ay bulunan iki doz şeklinde tamamlanır.