Çocukları ve yetişkinleri doğa ile bir araya getirmeyi amaçlayan çekirdek kadrosu bir Türk ve bir Alman’dan oluşan NaturKid, her boş alanın beton ile kaplandığı bu koca şehirde çocukların doğa ve doğal malzemeler ile temas halinde olabilecekleri alanlar yaratma hedefi ile yola çıktı.
Çocukların gelişimi için doğa ile temas içerisinde vakit geçirebilmenin önemli olduğuna inanan ekip, 22-28 Eylül 2014 tarihleri arasında Göztepe Sait Aydoslu İşitme Engelliler Ortaokulu’nda (Eski Dosteller İşitme Engelliler Ortaokulu) duyma engelli ve engelsiz çocukları bir araya getirecekleri bir kerpiç atölyesi düzenliyor.
Amaçları ise çocukların doğal malzemeler kullanacakları, farklı dilleri, kültürleri, gelenekleri oyunla keşfedecekleri, yaratıcılıklarını gösterebilecekleri bir grup içerisinde eğlenceli saatler geçirmelerini sağlamak.
Atölyenin adı ise Atölye Çamur!
Atölye Çamur, bir kerpiç yapı atölyesi. İstanbul’da ilk kez çocuklar için bir kerpiç atölyesi düzenleniyor. Neden kerpiç derseniz, kerpiç canlı bir malzeme, nefes alıyor. Her parçası doğal. Su, killi toprak, saman ve kumun bileşiminden oluşuyor. Kerpiç, çaba istiyor, sabır istiyor, üretirken beş duyu organının da çalışmasına olanak sağlıyor. Kerpiç yoğurulur, ezilir, şekil verilir. Kerpiçle küçük ya da çok büyük heykeller, yapılır, binalar inşa edilir.
22-26 Eylül tarihleri arasında her gün 50 çocuğun katılacağı Atölye Çamur’un katılımcıları da kendisi gibi özel. Mehmet Sait Aydoslu İşitme Engelliler Ortaokulu’nun engelli öğrencileri ve farklı anaokullarından katılacak çocuklar hayallerindeki dünyayı en eski ve doğal yapı malzemelerinden olan kerpiç ile inşaa ederken farklı kültür ve fiziksel yapıdaki yaşıtları ile birarada yeni bir dünyanın da temellerini atmaya başlayacaklar.
Bu hedef doğrultusunda, atölyeyi yönetmek üzere Almanya Leipzig’de Arte Lilee Sanat Okulu’nun kurucusu Viktoria Scholz ile birlikte çalışılacak. Viktoria hafta boyunca çocuklar ile birlikte kerpici aşama aşama oluşturacak ve onları sürece birebir dahil edecek. Ayrıca ekip içerisinde ABD, Almanya ve Türkiye’den gönüllü eğitmenler yer alacak.
Atölye, 27-28 Eylül tarihlerinde ise herkesin katılımına açık olacak.
Siz de bu projeden bahsederek, atölye sırasında gönüllü olarak, malzeme desteği sağlayarak ya da bağışlarınızla da destek olabilirsiniz.
İletişim:
Gitte Vogel Şirin: 0543 401 94 83
Eda Çizioğlu Özel: 0536 819 17 69
Detaylı bilgi için tıklayınız.