7-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 35. İstanbul Film Festivali, “Çocuk Mönüsü” kategorisinde çocuk sinefillere iki film ile göz kırpıyor.

Adama

12 yaşındaki Adama, Batı Afrika´da, etrafı dağlarla kuşatılmış küçük bir köyde yaşamaktadır. Ağabeyi Samba ortadan aniden kaybolduğunda Adama hiç düşünmeden yollara düşerek onu aramaya karar verir. Bu yol onu Avrupa´ya kadar götürür; ancak tarihin dönüm noktalarından biri kapıdadır, takvim yapraklarında 1914 yazmaktadır. Adama cepheye varır. Amacı ağabeyini kurtarmaktır. Ancak yolculuğun gidişatı baştan aşağı değişmiş gibidir.

Simon Rouby´nın Avrupa Film Akademisi ödüllerinde En İyi Animasyon dalında aday olan filmi gerçeklik tarafından örselenen, şiirsel bir yolculuğun masalı.

10 yaş ve üstü için uygundur.

Detaylı bilgi ve seanslar için tıklayınız.

Talihsiz Sophie

Küçük Sophie, ailesiyle birlikte yaşadığı şatoda haylazlığın çekiciliğine dayanamamakta ve kuzeni Paul ile birlikte yasak tanımadan yaramazlıklarına devam etmektedir. Ailesi Amerika´ya taşınmaya karar verince çok mutlu olur. Ne var ki, bir sene sonra Fransa´ya üvey annesi Fichini ile birlikte döner.

Sophie´nin yakın arkadaşları Camille ve Madeleine bir de onların anneleri, Fichini´nin kötülüklerinden kurtulmak için haşarı kahramanımıza yardımcı olacaktır.

Comtesse de Segur tarafından 1850´lerde yazılan kitaptan uyarlanan film, küçük izleyicilere bol bol kahkaha attıracak.

Detaylı bilgi ve seanslar için tıklayınız.