Türkiye’deki eğitim sisteminin uygulamalarından rahatsız, düzelmesini beklemek yerine, bir ucundan tutarak değiştirmeye başlamak isteyenler yeni bir siteyle karşımızda.

İsterseniz onları bir de kendi ağızlarından dinleyelim

Merhaba,

Ağızdan çıkan her yeni merhaba sözcüğünün bir sıcaklığı vardır. Yeni merhabalar, başka hayatlarla karşılaşmamıza, yakın tanışıklıklara vesile olur. “Bir Sınıf Değişir” inisiyatifi de sizlere merhaba diyeli henüz iki hafta oldu. Gayelerimizden birisi de yeni merhabaları çoğaltmak.

Etrafımızda eğitim üzerine söylenen sözler o kadar fazlalaştı ve çetrefilleşti  ki, neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar vermek hepimiz için daha zor hale geldi. Hepimiz, özellikle çocuk eğitimi üzerine düşünürken, çok fazla çelişki yaşıyoruz. Bundan yirmi-otuz sene önce çocukları bilgi çağına hazırlarken, şimdi ise çocukları yaratıcılık çağına hazırlamak için ter akıtıyoruz. Ancak, her dönem geçerliliğini koruyan ve aslında günün popüler kavramlarından ziyade, hem bugünün gerçeğini hem de geleceği anlamamıza yarayacak alternatif eğitim felsefesini unutuyoruz.

“Bir sınıf Değişir” olarak öncelikle geçmişten bugüne gelen geleneksel eğitim anlayışına karşı, alternatif eğitim anlayışının sesini yükseltme çabalarına katkı koymaya çalışacağız. Bunun için sitemizde belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde başta sizlerden gelen katkılar olmak üzere Dünya’dan seçtiğimiz  iyi örnekleri yayınlayacağız.

İlerleyen günlerde düzenleyeceğimiz söyleşi, panel atölye çalışması gibi etkinliklerle yıllardır bize doğru diye öğretilen kavramları sorgulamaya çalışacağız.

12549021_1733220490241082_6808338122728480463_n

Sitemizdeki bu tarz paylaşımların farklı bakış açıları oluşturmasına, zihniyetlerin değişmesine katkı sunmasını umuyoruz.

Bunlarla da kalmayıp ilerleyen günlerde birlikte büyüteceğimiz, “Bir Sınıf Değişir” ailesiyle (eğitimciler, anne-babalar ve çocuklar) birlikte eğitim-öğretim süreçlerinin gerçekleştiği sınıflarda çocuk odaklı, pratik uygulamalar deneyimlemeye çalışacağız.

Bütün bunları yaparken tek amacımız var. Geleceği, mutlu çocukların inşa etmesi.

O vakit yeniden merhaba!

Facebook sayfası için tıklayınız.

www.birsinifdegisir.com