Eylül ayında 18 kadın kardeşimizi daha kaybettik.

Haftalardır yeni demokrasi paketi ile Türkiye’de pek çok şeyin değişeceğini iddia eden Başbakan’ın ne demokrasi paketinde kadınların adı vardı, ne de eylül ayı boyunca o kadar kadın ölürken gündeminde.

18 kadın kardeşimiz daha kendi hayatlarına karar vermek istediği için öldürülürken AKP hükümeti kadın düşmanlığına devam etti.

Devlet, kadın düşmanlığını büyütmeye devam ediyor

Gezi Direnişi ile birlikte devlet şiddetinin meşrulaştırılması ile doğru orantılı olarak, kadına yönelik şiddet de artmaya devam ediyor. Eylül ayında öldürülen kadın kardeşlerimiz öldükten sonra bile işkenceye uğradı. Devlet eliyle yayılan kadın düşmanlığı, aylardır demokratik haklarını kullanmak isteyen kadınlara yönelik polisin tacizi ve şiddeti kadın katillerine de cesaret verdi. Öldürdükten sonra elleri kesilen, tecavüze uğrayan kadın kardeşlerimiz oldu eylül ayında.

Devlet kadınları değil, kadın düşmanlarını korumaya devam ediyor

Kadınlara tecavüz eden polisler eylülde de salıverildi. Kadınları gözaltında taciz eden tek bir polis bile hala soruşturulmadı. Mahkemeler verdikleri indirim kararlarıyla kadın katillerini ödüllendirmeye devam etti. Bu da yetmedi devlet kanalı TRT’de Ömer İnançer gibi kadın düşmanları bütün cüretiyle kadınların çalışmaması gerektiğini söyleyebildi. Kadınları koruması gereken devletin Başbakan’ı bu ay sadece küçük bir değişiklikle artık dört çocuk istediğini ilan etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise serbest bırakılan polislerin ardından “polis güvenliğin teminatıdır” mesajları vererek “artık yeter” dedirtti.

Kadınları muhtaç etmek istedikleri kocaları öldürüyor

Eylül ayında öldürülen kadın kardeşlerimizin %33’ü kocaları, %6’sı eski kocaları tarafından öldürüldü.

Sadece %22’si katilini tanımıyordu.

Sadece %22’sinin ölüm nedeni bilinmiyor.

Öldürülen 18 kadın kardeşimizin 13’ü ayrılmak, kendi hayatına karar vermek, şiddetsiz bir hayat yaşamak istediği için öldürüldü.

Tüm bu gerçeklere bakıldığında Fatma Şahin’in daha ne kadar susacağını merak ediyoruz.

Kadınlar sokakta

İstediğiniz kadar devlet televizyonlarınızda kadınlar çalışmamalı naraları atın. İstediğiniz kadar polislerinizle kadınları taciz edin. İstediğiniz kadar katilleri, suçluları salıvermeye çalışın. Kadınlar susmayacak !

Eylül ayında kaybettiğimiz her kadın kardeşimiz için, her kadın düşmanı söylem için meydanları doldurduk. Kahraman polisinizin sindiremediği, yıldıramadığı kadınlar olarak bir kez daha haykırıyoruz:

“Kadın cinayetleri durdurulabilir, kadına yönelik şiddet önlenebilir. Siz istediğiniz kadar icraatlarınızla bu konuda hiçbir adım atmayacağınızı tekrar tekrar ortaya koymaya devam edin, mücadelemizin dalga dalga tüm meydanları sarmasını engelleyemeyeceksiniz. Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleriyle, meydanları inançlı dolduran tüm kadın kardeşlerimizle kadın cinayetlerini durdurmak için geliyoruz.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

kadincinayetlerinidurduracagiz.net