Sabreena adlı, aslen dansçı olmakla birlikte meraklı bir blogger olarak da hayli tanınan bir sanatsever, çocuk resimlerinde hangi figürün ne anlama geliyor olabileceğini araştırmış. Sabreena’nın bu amatör çalışmasından tadımlık parçalar alıntılıyoruz…
Kapısız ev: Genellikle çocuğun kendini güvende hissetmediği anlamına gelir.
Renksiz resimler: Eğer bir çocuk uzunca süre resimlerinde bolca renk kullandıktan sonra, aniden renklerden vazgeçmiş, siyah-beyaz resimler yapmayı tercih etmeye başlamışsa bir tür itiraz ya da apati ruh hali içinde demekmiş.
Çizgiler ve karalamalar: Bir çocuk yaptığı resimdeki çizgileri etraflarını karalıyorsa bunun bir sürü anlamı olabilir. Örneğin çocuk kendi çizimini beğenmemiş olabilir, aslında görünmezleştirmeye çalışıyordur. Karalamalar ebeveyn ya da bir başkası çocukla konuşulurken yapılıyorsa, çocuk bu konuşmanın içeriğinden ya da tarzından hoşlanmamıştır.
Ayaksız insan: Çocuk resimde ayaksız çocuklar ya da insanlar çiziyorsa, bu yine güvende hissetmiyor oluşun işareti olabilir. Fakat bu ayaksız insan aynı zamanda uçuyorsa, çizdiği o kişiyi çok önemsiyor demektir.
Kulaklar: Sıradışı büyüklükte kulaklar ve küpeler çocuğun sözle hakarete uğradığı anlamına gelebilir. Bazen çocuklar bu tür çizimlerle sık sık sözlü olarak ve bağırılarak azarlandıklarını anlatmaya, bundan şikayetlerini dile getirmeye çalışırlar.
Ağız: Endişeli, rahatsız bir çocuk ağzı uzun bir çizgi olarak resmeder genellikle. Öte yandan yanlış çizilmiş bir ağız, iletişim kurmakta zorlandığının da işareti olabilir.
Gözler: Bir çocuk gözleri boş olarak resmediyorsa, etrafındaki gerçek dünyayı algılamakta zorlandığı anlamına gelebilir.
Sivri diş: Sürekli sivri dişler çizen bir çocuk agresif eğilimlere sahip olabilir. Özellikle burkulmuş parmak ve ayaklar, dağınık saçlar da bu eğilime ilişkin işaretleri güçlendirir.
Kaynak: genieshanu