Ülkemizde mayıs sonundan itibaren Güneş ışınlarının olumsuz etkileri belirgin olamaya başlar. Bu nedenle eylül ayı başlarına kadar doğru olan çocuklarımızı ve tabii ki kendimizi 10.00-17.00 arasında Güneş ışınlarından korumamızdır. Bu saatler arasında mutlak gölgede kalmalıyız. Örneğin kumsalda ve beton bir alanda 2 metre çapındaki bir şemsiyenin altı mutlak gölge değildir. Geniş gölge alanlar oluşturan ağaçlar, verandalar uygun açık alanlardır. Bu koşullar sağlanamıyorsa kapalı ve serin alanlar tercih edilmelidir. Kapalı alanlarda gerektiğinde klima kullanmanın, sık sık oda havasını değiştirmek koşuluyla sakıncası yoktur.
Güneş ışınlarının yoğun olduğu aylarda çocuklarımızın cildinin korumanın en iyi yolu 10.00-17.00 arası ondan uzak durmaktır. Özellikle vücut ve beyin büyümesinin hızlı olduğu üç yaşından önce çocuklara güneş kremi sürülmemelidir. Kullandığımız her krem çocuğumuzun ince cildinden emilir ve büyümekte olan organlarında olumsuz bir yapı taşı olarak yerini alabilir. Bu nedenle çocuğumuzun büyüme döneminde beslenmelerine gösterdiğimiz önemi, cilt bakımına da göstermeliyiz. Üç yaşından büyük çocuklarda da amaç güneş kremini sürüp rahat etmek değil, daha az güneşte kalıp krem sürmemeye çalışmak olmalıdır.
17 aylık oğlum var. Geçen yıl 6 aylıkken deniz tatiline gitmiştik ve ben güneş kremi kullanmıştım. Yazınızı okuyunca gerçekten kötü hissettim kendimi. Tamam paraben içermeyen bir kremdi ama hiç mi kullanmamak lazım. Peki ama nasıl olacak, çok açık tenli .Dışarıya çıkmak için uygun saatleri gözetsek bile krem kullanmadan nasıl olur, kafam çok karıştı.