I. Bölüm: Gece Oldu

Okuldan dönmüştüm. Evde biraz dinlendim. Ablam Ayşe ise ödev yapıyordu. Ben de ödevimi yapmaya başladım. Bir soruda zorlandım. Annemi çağırdım:

Anne yardım eder misin?

Annem,Tamam, oğlum.” dedi.

Annem gelince soruya baktı. “10×11=110” dedi. Anneme teşekkür ettim ve ödevime devam ettim. Ödevim bitti. Ablam da ödevini bitirmişti. Birkaç saat sonra babam geldi. Annem akşam yemeği için pilav ve köfte yapmıştı. Hem de pirinç pilavı! Yemeğimizi yiyince babamla top oynadık. Uyku saatim gelmişti. Yatağıma gidip uyudum.

II. Bölüm: Rüya Oteli

Sabah olmuştu, kalktım. Arkadaşlarım ve öğretmenimle okul gezisine gidecektik. Gezi otobüsünden indiğimizde bir otelin önündeydik. İçine girdik. Girişte danışma, merdivenler ve başka bir oda vardı. Arkadaki odaya girdim. Odada bir adam vardı.

Adam, “A 134 numaralı oda mı, C 465 numaralı oda mı?” diye sordu.

Ben de A 134, dedim.

O da bana üstünde A 134 yazan bir kart ve 2. Kat kartı verdi. Ben ikinci kat kartıyla ikinci kata çıkan merdiveni ve A 134 kartıyla da odayı açtım. Odada biraz dinlendim. Ve dışarı çıktım. Otel deniz kıyısındaydı ve iskelede gezi tekneleri vardı. Teknelerden birine bindim.

III. Bölüm: Sabah Oldu

Bindiğim tekne  turuncu ve mavi renklere boyanmıştı. Gezi çok güzel geçiyordu. Bir ara camdan dışarı baktığımda ne göreyim? Deniz canavarı!

Kaptanı çağırdım: “Kaptan! Burada canavar var.”

Kaptan geldi ve “Oğlum kalk artık.” dedi.

Annem kulağıma fısıldıyordu. Ben de kalktım. Hepsi rüyaymış. Kahvaltımı yiyip okula gittim.