• Yazarlar
  • Uzmanlar
  • Sağlık
  • Güncel

Select Page

Uzunçorap
Advertisement

Susam Sokağı’nda bir Afgan kızı: Zari

Uzunçorap | 13 Nis 2016 | Haberler, Slider, UZUNÇORAP’IN İÇİNDEN | 0 |

Susam Sokağı’nda bir Afgan kızı: Zari

Dünyanın en sevilen programlarından Susam Sokağı’nın Afgan versiyonunda bir ilk yaşanıyor! Programın beşinci sezonunda ekibe katılan altı yaşındaki Afgan kızı Zari’nin ülkedeki kız çocuklarına örnek olması amaçlanıyor.

Programın yöneticilerinden Clemence Quint, AP ajansına verdiği röportajda, “Karakterin cinsiyetinin kız olmasına karar verdik, çünkü küçük bir kızın da diğerlerinin yaptıklarını yapabileceğini göstermenin gerçekten önemli olduğunu düşündük” dedi.

Afgan kuklacı Mansure Şirzad’ın hayat vereceği Türkçede ‘ışıltılı’ anlamına gelen Zari, Afganistan’da kız çocuklarının güçlendirilmesi açısından önemli bir karakter olacak.

Zari’nin, kadınların sosyal hayattan dışlandığı ve beş yaşının altındaki 5 milyon çocuktan üçte birinin okula gitmediği Afganistan’da bakış açısını değiştirerek genç kızlara eğitim almaları ve kariyer sahibi olmaları için ilham vereceği düşünülüyor.

Zari için iki program yapım şirketi, Afganistan Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalıştı. Altı yaşındaki bir kız çocuğunu temsil eden Zari, yakın dönemde yayınlanacak bölümde çocukların Dünya Barış Günü’nü kutlayacak.

Paylaş:

Oyla

ÖncekiYarıyıl tatili
SonrakiKitap sevmeyenler kulübü

İlginizi Çekebilir

Uyku ilacı gibi fotoğraflar

Uyku ilacı gibi fotoğraflar

8 Ekim 2012

Çizimleriyle hayranlık uyandıran 11 yaşındaki küçük deha: Dušan Krtolica

Çizimleriyle hayranlık uyandıran 11 yaşındaki küçük deha: Dušan Krtolica

8 Mayıs 2014

9 yaşındaki çocuğa tecavüz eden okul sahibine 14 yıl hapis

9 yaşındaki çocuğa tecavüz eden okul sahibine 14 yıl hapis

12 Ekim 2013

Dünya Sağlık Örgütü'nden çocuk felci alarmı

Dünya Sağlık Örgütü'nden çocuk felci alarmı

11 Kasım 2013

Uzunçorap.com

Advertisement

UzunÇorap © 2017

W3Schools