Merhaba, adım Deniz.

Bu, benim bu siteye yazdığım ilk yazı. Bundan sonra da yazmaya devam etmeye çalışacağım. Dilerim ki yazdığım yazıları beğenirsiniz. Neyse eğlenceli bölüme geçelim…

Percy Jackson’ı bizim eve Elif abla getirdi. Percy Jackson altı kitaplık serinin baş kahramanı. Bu altı kitaplık macerayı bir çırpıda okudum. İlk kitap olan Şimşek Hırsızı’nda, Percy kendisinin melez olduğunu öğreniyor. Melez ne demek biliyor musunuz? Melezler, Tanrılar ile ölümlülerin çocukları. Melez deyince herkesin aklına “Herkül” gelir. Ancak bu kitap serisinde günümüz melezleri ve onların maceraları anlatılıyor. İlk kitapta, Percy, Hades’in muhafızıyla ve bir minotorla karşı karşıya kalıyor. Percy, arkadaşları Athena’nın kızı Annabeth Chase ve satir Kıvırcık Çalıdibi ile Zeus’un çalınan ilk şimşeğini bulmaya çalışıyorlar.

Fantastik romanları sevmeyenler bu kitabından önünden öylece geçip gider; ancak ben bu kitabı herkese öneriyorum. Antik Yunan tanrıları, mitolojik canavarlarla sürükleyici bir macerayla başladım yaza. Şu anda bu serinin devamı olan serinin yani Olimpos Kahramanları’nın dördüncü kitabı olan Hades’in Evi’ni bekliyorum.(Daha Türkçeye çevrilmedi) Bana yetişeceğinizi umuyorum.

Bu kitap serisini okumadan önce mitolojiye karşı bir ilgim yoktu. Ancak bu kitapları okurken mitolojiyle ilgili bilgi sahibi oldum.(Gerçekten de ilginç, umarım siz de kitabı okuyup aynı yorumu yaparsınız.)

Kitapları okuduğum sırada ailemle birlikte Atina’ya gezmeye gittik. Müzede gördüğümüz kabartmadaki tanrıların hangi tanrılar ve neyin tanrısı olduklarını bildim ve anneme hava attım. (yararı oluyor).

Bu kitapları okurken heyecanlanıyor ve kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Yarınki programınızı unutup gece yarılarına kadar kitap okuyorsunuz. Kitaplar bittiğinde çok üzüldüm, ama ben sevdiğim her kitabı bitirdiğimde üzülürüm zaten.

Maceranın içine öyle bir giriyorum ki kitap bittiğinde içimden “burada mı bitirilir” diyorum. Hani şu sürekli gazetelerden, televizyonlardan duyuyoruz ya bilim insanları şunu icat etti, bilim insanları bunu icat etti. Bu kitabı (Şimşek Hırsızını) bitirdikten sonra da diyorsunuz ki şu bilim insanları kitap uzatma makinesini de icat etseydi ne iyi olurdu.

Bu kitabın yazarı olan Rick Riordan’ın üslubu o kadar iyi ki yazdıklarıyla beni kitabın içine çekti. Kitapta iyi bir şey olunca sevinip kötü bir şey olduğunda üzüldüm.

Size son bir şey söylemek istiyorum. Normalde ben bahçeye çıkmayı çok seven bir çocuğumdur. Ancak bu kitap serisini okurken bahçeye çıkmak yerine evde kitabın içindeki maceralara kaptırdım kendimi. Bu kitapla maceradan maceraya, Türkiye’den Amerika’ya geçtim. Umarım ki kitabın gidişatı sizin de duygularınız etkiler ve umarım ki siz de bu kitabı severek ve heyecanlanarak okursunuz…

Serinin Diğer Kitapları:

1. Şimşek Hırsızı

2. Canavarlar Denizi

3. Titan’ın Laneti

4. Labirent Savaşı

5. Son Olimposlu